Sweet Stevia Drops


Bacaan gula dalam darah TINGGI?


Anda sering merasa PENAT, LEMAH dan TIDAK BERTENAGA?


BOSAN menelan ubat-ubatan bermacam jenis dan bentuk setiap hari?


BOSAN ‘dicucuk’ setiap hari?


STRESS dengan kos rawatan yang tinggi setiap bulan??

Tetapi TIDAK menunjukkan sebarang kesan untuk pulih?


Anda semakin TERTEKAN memikirkan masalah kencing manis yang semakin teruk??

Jangan risau!!

Kami boleh bantu anda.



 

 GUNA 3 HARI SAHAJA, PARAS GULA TURUN

〉〉 DARIPADA 22 KEPADA 9 !! 〈〈

Manisah binti Haji Ismail, Muar, Johor (57 tahun)

“Sebelum ini saya mengalami masalah kencing manis sehingga mencapai paras 28. Apabila diuji dengan daun stevia dan SureVia Stevia Drops, paras gula telah menurun sehingga 22. Setelah mengamalkannya selama 3 hari, doktor mengesahkan paras gula saya menurun sehingga 9. Badan saya jadi ringan, perut jadi nipis, berat badan menurun, otak lebih cegas, fikiran lebih matang, dan penglihatan saya menjadi lebih terang.”

Haji Buang Kardi bin Dulmanan, Batu Pahat, Johor

“Saya telah mula menggunakan produk Stevia Sugar hampir sebulan yang lalu. Saya menghidap penyakit darah tinggi dan kencing manis. Tekanan darah saya biasanya 170/90 dan paras gula ialah 7.0 hingga 8.0. Semenjak saya menggunakan ketiga-tiga produk Stevia Sugar, tekanan darah dan paras gula saya sekarang normal. Saya tidak lagi mengambil minuman bergula seperti dahulu.”

 

Faizah binti Yusuf, Medan, Indonesia (63 tahun)

“Walaupun baru menegenali produk Stevia, saya merasa amat takhjub dengan produknya terutamanya produk SureVia Stevia Drops kerana ia amat mudah digunakan dan menjimatkan. Badan saya menjadi lebih cergas, perkembangan minda lebih jauh dan tidak mudah penat..”


Apa itu Kencing Manis?

Kencing Manis atau Diabetes Mellitus adalah penyakit kronik di mana paras gula (glukosa) di dalam darah adalah tinggi. Keadaan ini juga dikenali sebagai hyperglycaemia. Ianya terjadi sama ada kerana terdapat kekurangan hormon Insulin di dalam sistem badan atau keberkesanan fungsi Insulin itu sendiri berkurangan.

AWAS… tanda-tanda kencing manis!

Bagi mereka yang telah disahkan menghidap Diabetes, gejala-gejala seperti di atas sering dialami setiap hari. Keadaan boleh menjadi lebih buruk sekiranya bacaan gula di dalam darah tidak dijaga dengan rapi. 

Mengapa pesakit diabetes mengalami gejala-gejala tersebut?

TANDA & GEJALA DABETES

» Kerap membuang air kecil – Terutamanya pada waktu malam. Tubuh badan sedang cuba untuk membuang lebihan glukosa dari sistem badan. Buah pinggang sedang berusaha keras memproses dan membuang lebihan gula dalam badan menyebabkan individu tersebut sering berasa ingin ke tandas. 

» Kerap dahaga – Kesan daripada pembuangan gula berlebihan melalui air kencing

» Kerap lapar – Hormon insulin tidak memproses gula ke dalam sistem badan menyebabkan sel-sel badan tidak menerima tenaga yang diperlukan dan berfikir bahawa badan sedang kebuluran.

» Urin mengandungi paras gula yang tinggi – Buah pinggang sedang bekerja keras membuang gula berlebihan dari sistem badan melalui air kencing.

» Cepat penat dan lemah sepanjang masa – Kerap ke tandas pada malam hari menggunakan tenaga ekstra oleh badan. Di samping badan bekerja keras untuk menyingkirkan lebihan gula dari badan, tenaga yang hilang itu juga perlu diganti semula melalui pembakaran lemak dan sumber tenaga yang lain. 

» Berat badan turun mendadak – Insulin yang bertanggungjawab menukarkan gula kepada tenaga, tidak mencukupi atau tidak berfungsi dengan baik. Bagi mendapatkan tenaga yang diperlukan oleh badan, lemak dan protien sedia ada akan digunakan.

» Penglihatan kabur – Keadaan ini lebih dikenali sebagai katarak. Situasi ini sedikit sebanyak berpunca daripada kerosakan salur darah dan kurang bekalan nutrisi yang secukupnya sehingga menyebabkan kerosakan pada retina mata. 

» Rasa kebas di penghujung saraf di telapak tangan dan kaki – Keadaan ini merupakan tanda kerosakan sel-sel saraf akibat diabetes. Penghidap diabetes juga mungkin berasa kegatalan di bahagian-bahagian badan

» Luka lambat sembuh – Jangkitan, luka, dan lebam pada anggota badan mengambil masa yang lama untuk sembuh, walaupun kecil. Simtom ini berlaku kerana kerosakan salur darah akibat daripada darah yang melaluinya mempunyai kandungan glukosa yang tinggi. Sistem peredaran darah menjadi kurang effisyen dalam menyalurkan nutrien yang penting ke seluruh badan.

» Mudah terkena jangkitan kuman terutama pada kulit – Kegatalan kulit atau kulit kering merupakan antara punca luka berlaku yang menyebabkan jangkitan kuman terjadi.

Ambil peduli sekiranya anda atau ahli keluarga, rakan-rakan, saudara mara yang mengalami gejala-gejala seperti di atas. Perkara utama yang perlu dilakukan adalah mendapatkan pemeriksaan kesihatan degan segera.

Langkah pencegahan awal boleh diambil dan ditangani bersama dengan mengubah gaya hidup ke arah yang lebih sihat. Selain itu, langkah pencegahan awal juga dapat mengelak daripada mendapat komplikasi-komplikasi yang lebih serius.

Sebagai contoh  masalah jantung/sakit jantung, tekanan darah tinggi, masalah buah pinggang tidak berfungsi, stress dan tekanan mental, dan amputasi sebahagian atau satu anggota kaki. Terdapat juga kes yang membawa maut akibat daripada paras gula dalam darah yang tinggi.

BIMBANG!,  RISAU!,  RESAH…

Punca yang disangkakan kecil, boleh membawa kepada masalah yang lebih rumit dan kompleks. Bukan sahaja ianya akan menggangu kesihatan fizikal, malah kesihatan mental juga turut dirasai penghidap diabetes. 


Kenapa tidak gula?

Diabetes atau kencing manis merujuk kepada keadaan di mana badan tidak lagi boleh mengawal tahap gula, khususnya glukosa, dalam aliran darah dan menyebabkan sel-sel badan menjadi tidak sensitif kepada insulin.

Insulin merupakan salah satu hormon yang bertanggunjawab untuk mengawal tahap gula yang beredar di seluruh badan.

Antara makanan dan minuman yang mengandungi gula yang tinggi adalah:

Minuman 3 in 1,minuman berkarbonat,air kotak,minuman kordial dll

 Biskut, puding, kek dan pai

 Aneka kuih muih-muih, agar-agar dan pencuci mulut

 Konfeksioneri (coklat, gula-gula, dll)

 Pelbagai lauk pauk dan juadah harian

 Jeruk, asam

 Ais krim, smoothies, ice-blended

 Roti putih

 Makanan segera

Kandungan gula yang amat tinggi kerap digunakan di dalam penghasilan produk-produk di atas berfungsi sebagai bahan pemanis, agen pengawet, agen penstabil dan membantu dalam pembentukan warna bagi produk tersebut. 

Oleh itu penghidap Kencing Manis wajib BERHATI-HATI dalam pengambilan makanan dan minuman harian kerana kebanyakan makanan dan minuman di luar sana mempunyai kandungan gula yang tinggi”

BEBERAPA MASALAH SEKIRANYA ANDA TERUS MENGAMBIL GULA

» Gula tidak mengandungi sebarang Nutrien

» Gula boleh menyebabkan rintangan Insulin, punca ke arah Sindrom Metabolik dan Kencing Manis

» Rintangan Insulin boleh mengakibatkan Kencing Manis Jenis II

» Gula adalah tinggi Fruktosa, yang boleh membebankan tugas Hati anda

» Fruktosa berlebihan boleh menjadi punca Kerosakan Hati

» Oleh kerana kesannya kepada hormon dan otak, gula menyebabkan anda mudah Gemuk

» Gula mengakibatkan pembebasan hormon Dopamine berlebihan dalam Otak, ia menyebabkan Ketagihan

» Gula adalah pencipta yang membawa kepada Obesiti pada kanak-kanak dan dewasa

» Gula boleh mengakibatkan Kanser

» Ianya bukan disebabkan Lemak,.. Ianya adalah Gula yang meningkatkan kandungan Kolestrol anda dan mengundang Penyakit Jantung

Apakah penyelesaiannya?

Kita kebiasaannya mengambil terlalu banyak gula dalam diet harian kita. Ini menyumbang kepada kalori berlebihan yang tidak digunakan oleh badan. Gula mengandungi kalori yang tinggi, tidak mengandungi nutrien malah ianya hanya bertindak sebagai agen pemanis untuk lidah. Dengan menggantikan gula dengan STEVIA, anda boleh mengurangkan sejumlah besar kalori harian dan dengan itu anda akan lebih sihat dan bertenaga.


Apa itu Stevia?

Stevia ialah tumbuhan renek yang tergolong dalam keluarga Chrysanthemum. Ianya juga dikenali dengan gelaran “pokok gula” , disebabkan oleh daunnya yang manis. 

daun stevia

Stevia merupakan tumbuhan berdaun manis yang berasal dari Paraguay. Ekstrak daripada tumbuhan Stevia ini telah digunakan berkurun lamanya oleh masyarakat India Guarani untuk memaniskan teh mereka. Kini, Stevia digunakan secara meluas di seluruh dunia di dalam memaniskan makanan dan minuman atau digunakan sebagai diet makanan tambahan.

Stevia di dalam makanan dan minuman?

Stevia adalah alternatif kepada gula yang sihat dan semulajadi. Daun stevia tulen TIDAK mengandungi kalori, TIADA karbohidratTIADA kandungan lemak dan TIDAK mempengaruhi paras gula dalam darah.

Apa itu Sweet Stevia Drops?

Sweet Stevia Drops merupakan PEMANIS SEMULAJADI yang dapat membantu individu yang menghidap KENCING MANIS menurunkan paras gula dalam darah. Ianya juga sesuai digunakan oleh mereka yang mementingkan kesihatan dan mahu menurunkan BERAT BADAN. 

Tidak seperti pemanis semulajadi yang lain, Sweet Stevia Drops merupakan pemanis semulajadi dengan KALORI SIFAR.

 ——————————————————————

BEBERAPA FAEDAH SEKIRANYA ANDA MENGAMBIL SWEET STEVIA DROPS

» Menurunkan dan menstabilkan paras gula dalam darah

» Menurunkan tekanan darah

» Mengurangkan kesan radang dan mempercepatkan penyembuhan luka

» Mempunyai kesan anti-oksidan

» Meningkatkan sistem pertahanan badan terhadap kuman

» Membantu mengurangkan berat badan

» Membantu meningkatkan rembesan insulin dari pankreas dan meningkatkan sensitiviti insulin pada gula

 ——————————————————————

5 KEISTIMEWAAN Sweet Stevia Drops

1) MUDAH DIBAWA

Anda bukan sahaja boleh menjaga kesihatan anda di rumah, malahan di mana sahaja anda berada. Stevia drops sangat mudah dibawa ke mana sahaja. Ia boleh menjadi teman anda di mana sahaja anda berada samada di rumah, restoran, pejabat. Sekiranya anda menghadiri rumah terbuka dan memenuhi undangan majlis, anda boleh membawa dengan mudah di dalam tas tangan atau kocek anda.

Begitu juga ketika anda pergi melancong, di dalam mahupun luar negara. Anda masih boleh menjaga kesihatan anda dengan membawa Sweet Stevia Drops bersama di dalam beg anda.

Sweet Stevia Drops dibotolkan kecil khas buat anda yang gemar beraktiviti luar, terutamanya pesakit diabetes(kencing manis), di samping mementingkan aspek pemakanan dan kesihatan. Oleh itu, anda masih boleh menjaga paras gula dalam darah pada paras yang normal di mana sahaja anda berada. 

2) MUDAH DIGUNAKAN

Selain mudah dibawa, ianya juga amat mudah digunakan. Setiap titis Sweet Stevia Drops adalah bersamaan dengan 1 sudu teh. Amat mudah bagi anda menyukat kemanisan yang diinginkan. Samada kopi atau teh, air tapis/air kosong, jus oren segar atau jus epal segar, jus tembikai,  titiskan sahaja Sweet Stevia drops ke dalam minuman pilihan anda. Tidak kira minuman sejuk atau panas yang anda gemari, ianya sangat sesuai digunakan. 

Tetapi, takkan la anda hanya minum air sahaja hari-hari. Nanti kebulur pula. Berita baik! Sweet Stevia Drop juga sangat sesuai digunakan di dalam masakan anda. Nak masak apa? Sesuai digunakan membuat sambal tumis, sambal belacan, puding dan agar-agar, aiskrim, pancake, rendang, pengat pisang, puding roti dan pelbagai lagi. Guna sahaja di dalam resepi masakan anda yang melibatkan penggunaan gula dan gantikannya dengan Sweet Stevia Drops. 

Nak tahu resepi-resepi menggunakan Sweet Stevia Drops?

>> Klik di sini <<

3) SEMULAJADI DAN KALORI SIFAR

Tidak seperti gula, stevia merupakan pemanis semulajadi tanpa kalori dan mempunyai bacaan GI(Glycemic Index) 0. Jika anda mengambil stevia di dalam diet harian, ianya tidak memberi kesan kepada bacaan gula dalam darah anda. Ianya menjadi lebih penting bagi anda sekiranya anda merupakan pesakit diabetes kerana bacaan gula dalam perlu dipastikan berada pada paras yang normal dan tidak mencanak naik.

zero calorie

Dua bahan utama yang terkandung di dalam Sweet Stevia Drops adalah Ekstrak Stevia dan Air Suling. Stevia merupakan pemanis semulajadi tanpa kalori yang berasal daripada dan bahagian daunnya yang menyumbang kepada rasa manis Stevia. 

4) SESUAI UNTUK PESAKIT DIABETES

Ya, Sweet Stevia Drops sesuai digunakan oleh pesakit diabetes(kencing manis), terutamanya yang mengalami hypoglycemia(kenaikan mendadak bacaan gula dalam darah). stevia telah lama digunakan oleh pesakit dibetes/kencing manis sebagai pemanis di dalam hidangan harian dan ianya merupakan salah satu cara untuk  mengawal kadar gula dalam darah. 

5) JIMAT WANG

Bagaimana anda dapat JIMAT WANG dengan menggunakan Sweet Stevia Drops?

Stevia mempunyai kemanisan lebih 300 – 400 kali ganda daripada gula. Oleh itu, anda hanya perlu menggunakan sedikit sahaja Sweet Stevia Drops di dalam makanan dan minuman anda. Setiap titis Sweet Stevia Drops adalah bersamaan dengan kemanisan 1 sudu teh gula.

            1 TITIS SWEET STEVIA DROPS

=

1 SUDU TEH GULA

Berapa titis yang anda dapat?

Setiap 20 ml stevia drops adalah padat dengan 400 TITIS stevia. Setiap botol stevia boleh bertahan selama 2-3 bulan, bergantung kepada penggunaan anda. 

Jadi, apa maksudnya?

Anda boleh menjimatkan MASA dan WANG anda beratus, malahan beribu ringgit dengan menggunakan Sweet Stevia Drops.

Bagaimana pula tu?

Kandungan glukosa yang tinggi di dalam darah jika tidak dikawal boleh membawa kepada komplikasi serius sehingga membawa kematian. Sebab itu mengurus diri mengawal paras glukosa merupakan matlamat utama dalam merawat pesakit diabetes.

Walaupun ianya boleh dirawat dengan penjagaan diet yang seimbang dan senaman, beberapa kos perubatan yang lain peru diambil kira. Kos perubatan akan menjadi lebih tinggi jika paras glukosa tidak dijaga.

Sebagai contoh, pemeriksaan darah perlu dilakukan bagi mengetahui kandungan glukosa di dalam darah. Pada tahap glukosa yang agak stabil, pemeriksaan boleh dilakukan hanya sekali atau dua kali sehari.

Tetapi, bagi mereka yang mempunyai kencing manis yang tinggi, pemeriksaan darah boleh mencapai 5 – 6 kali sehari. Alatan ringkas bagi kegunaan ini merangkumi jarum, alcohol swab, blood glucose meter dan glucose test strips. Kos bagi penggunaan glucose test strip boleh mencapai ratusan ringgit sebulan sekiranya bacaan gula dalam darah perlu diambil 5 – 6 kali sehari. 

Selain itu, kos rawatan komplikasi akibat diabetes adalah jauh lebih besar. Contohnya, jika kaki pesakit terpaksa dipotong (amputasi) – kos pebedahan, mendapat serangan jantung – kos rawatan di hospital, masalah katarak – pembedahan pembuangan katarak, masalah buah pinggang – memerlukan rawatan dialisis yang menelan kos sebanyak RM2,400 sebulan, selain menelan masa rawatan yang lama. 

Ia bukan sahaja akan membebankan dari segi fizikal, malah dari mental dan juga kewangan sekiranya paras gula di dalam darah tidak dikawal. 

23_November_2010_-_Belanja_besar_Utusan (1)

kosmo

kosmo 1

 


Siapakah mereka yang WAJIB membeli Sweet Stevia Drops?

 Penghidap kencing manis

Anak-anak yang mempunyai ibu/bapa yang menghidap kencing manis

Penghidap tekanan darah tinggi

Ibu mengandung yangmenghidap kencing manis

Suri rumah yang mementingkan kesihatan keluarga

Individu yang menitikberatkan penjagaan kesihatan dan berat badan

Individu yang sedang berdiet

Pemilik restoran – Tukang-tukang masak restoran seharusnya lebih peka dengan kehendak pelanggan dengan menyediakan makanan dan minuman menggunakan pemanis SEMULAJADI tanpa KALORI

Individu yang gemar melancong – Bagi mengekalkan kesihatan di tahap maksima walau di mana sahaja


Macam mana pembungkusan Sweet Stevia Drops?

Sweet Stevia Drops didatangkan khas di dalam botol titisan yang mesra pengguna dan MUDAH DIBAWA ke mana sahaja.

Saiz botol titisan 20ml memudahkannya untuk disimpan di dalam poket seluar atau tas tangan anda kerana saiznya yang kecil, lebih kecil daripada telefon bimbit anda.

Apa bahan yang digunakan dalam Sweet Stevia Drops?

Sweet Stevia Drops adalah formula berasaskan air yang telah dihasilkan daripada bahan semulajadi yang diekstrak daripada tumbuhan Stevia sebagai pengganti gula dan pemanis tanpa kalori sesuai digunakan oleh pesakit diabetes. 

Macam mana nak GUNA Sweet Sevia Drops? 

Mudah sahaja…

Sweet Stevia Drops mudah digunakan pada bila-bila masa dan di mana sahaja anda berada.

“Hanya tambah 1-2 titis Stevia Drops ke dalam minuman anda, sejuk atau panas”

“Boleh juga digunakan di dalam masakan anda”

Apa lagi kegunaan Stevia Drops ini?

Anda bukan sahaja dapat mengunakannya sebagai pengganti gula di dalam masakan dan minuman anda, malah Sweet Stevia Drops boleh digunakan bagi tujuan lain.

Ia boleh digunakan ke atas luka-luka kecil ataupun ruam-ruam di badan kerana ianya bertindak seperti antisepik dan membantu menghalang jangkitan kuman. Di dalam masa yang sama juga, ia membantu merawat luka yang dialami dengan aplikasi yang berterusan. 

Ia juga boleh digunakan untuk tujuan kecantikan, melicinkan kulit dan menghilangkan jerawat. Hanya sapukan dengan rata di bahagian muka dan biarkan selama 15-20 minit, kemudian bilas. Sesuai juga dijadikan masker.

Selain itu, anda boleh mengguanakan stevia sebagai ubat kumur bagi membunuh kuman dan sebagai langkah kebersihan mulut. Boleh juga dicampurkan dengan ubat gigi anda apabila memeberus gigi. 

Berapa lama boleh digunakan?

Setiap botol 20 ml Sweet Stevia Drops mengandungi 400 titis Stevia Drops. Setiap titis bersamaan dengan kemanisan 1 sudu teh gula. Sweet Stevia Drops boleh digunakan selama 2 – 3 bulan bergantung kepada penggunaan anda.

2 – 3 Bulan bagi setiap botol 20ml


 

new_steviasugar_logo_footer

Halal ke? 

Halal Logo

Jangan risau, Sweet Stevia drops telah dipatentkan dan telah mendapat pensijilan Halal dari JAKIM sejak dari tahun 2010.  Pasti selamat dan suci.

 

SteviaHalal Cert_res


9_beli_sekarang

Dah tak sabar nak order??

Siapa nak Stevia ni SEKARANG??!!

Berapa Harga Sweet Stevia Drops ni?

Ok..JOM!!! Saya cerita…Murah sahaja…


Pilih sahaja PAKEJ yang sudah tersedia di bawah ni..

Dapat lagi jimat!!


Diskaun! Diskaun! Diskaun!


set rindu bertaut-d

» PAKEJ SINGLE «

RM55.00

(Penghantaran PERCUMA*)

Beli pakej ini dan ANDA akan dapat SATU(1) botol Sweet Stevia Drops

Kami menawarkan :-

* Penghantaran percuma ke Semenanjung Malaysia

set kasih sayang-c

» PAKEJ COUPLE «

RM105.00

(Penghantaran PERCUMA*)

Beli pakej ini dan ANDA akan dapat DUA(2) botol Sweet Stevia Drops pada harga yang LEBIH jimat

Kami menawarkan :-

* Penghantaran percuma ke Semenanjung Malaysia

set cinta abadi-b

» PAKEJ FAMILY «

RM130.00 sahaja

(Penghantaran PERCUMA*

Beli pakej ini dan ANDA akan dapat TIGA(3) botol Sweet Stevia Drops pada harga yang SUPER jimat

Kami menawarkan :-

* Penghantaran percuma ke Semenanjung Malaysia


Cara nak Order

Nak order Sweet Stevia Drops senang sahaja.. KLIK pada butang order dibawah ini dan anda akan dibawa ke LAMAN TEMPAHAN.

» Klik sekarang «

9_beli_sekarang


Peghantaran akan dibuat kepada anda!!!


Bila boleh dapat produk ni selepas bayar?

Pesanan pakej akan dihantar menggunakan kurier POS LAJU

POS LAJU menjanjikan peghantaran dalam masa 1-3 hari bekerja

pos laju

Pakej akan dipos dalam masa 48 jam selepas anda membuat pesanan

Anda boleh menyemak status penghantaran pakej melalui “Tracking number” secara online.”Tracking number” anda akan diberikan selepas pembayaran anda berjaya

pos laju

Semak “Tracking number” di sini

Hubungi kami untuk pertanyaan lanjut

Whastapp +6013-374 6394 (Azhani) 

 

Terima kasih kerana sudi berurusan dengan kami.